Van Bommel Van Dam - Venlo
Van Bommel Van Dam - Venlo

press to zoom
Van Bommel Van Dam - Venlo
Van Bommel Van Dam - Venlo

press to zoom
Van Bommel Van Dam - Venlo
Van Bommel Van Dam - Venlo

press to zoom
Van Bommel Van Dam - Venlo
Van Bommel Van Dam - Venlo

press to zoom
1/8
Van Bommel Van Dam
Museum - Venlo

Het monumentale hoofdpostkantoor van Venlo, welke in 1938 is ontworpen door de Rijksbouwmeester Hayo Hoekstra, heeft een nieuwe bestemming gevonden voor het Museum van Bommel van Dam. Het gebouw is gerenoveerd en verduurzaamd. Wij hebben de complete binnenschil voorzien van thermische voorzetwanden en deze vervolgens in klasse A afgewerkt.  

De bestaande kapconstructie op het zoldervertrek is eveneens thermisch geïsoleerd.  De expositieruimtes zijn voorzien van plafondeilanden ten behoeve van de ruimte akoestiek.
Aan de parkzijde is een niet-monumentaal tussenlid gesloopt om hier een tweede entree, de park-entree, te realiseren. In dit gedeelte hebben wij akoestische geperforeerde vaste gipsplafonds aangebracht. 
Als moderne toevoeging aan dit project is op het dak een kunstvenster toegevoegd. Hier kan de bezoeker genieten van een fraai zicht over de binnenstad.

Wat

Herbestemming -
Museum

Waar

Venlo

Wanneer

Q4 -2020 en
Q1 2021